KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR
Gällande webshopen

KÖP
Avtal om köp ingås när du trycker på ”slutför köp” i kassan. Kvitto genereras automatiskt. Vid eventuella felaktigheter gällande pris, leveranstid eller liknande förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.
För att handla i vår webshop krävs att du är myndig eller har målsmans tillstånd.

PRISER
Priserna är i svenska kronor och moms ingår i priset med f.n. 25%

FRAKT- OCH LEVERANSTID
För leverans inom Sverige ligger fraktkostnaden på 69 kr och köpet är fraktfritt vid köp över 500 kr. Leverans sker inom ca 3 dagar med DHL till närmsta Servicepoint
Vid större paket skickas det hem till dig med en avisering från fraktbolaget om ungefärlig leveranstid. Observera att inbärning ej ingår. 
Hämta inte ut skadat paket utan anmäl då skadan direkt till utlämningsstället eller chauffören. Om du inte hämtar ut i tid, har angett felaktigt mobilnummer eller adress kommer paketet att gå i retur till oss och då makulerar vi ordern och fakturerar dig 350:- för att täcka frakt- och administrationsavgifter.

Om du väljer att hämta varan i butik ska du i butiken kunna uppvisa din orderbekräftelse. Varan går att hämta först när du fått besked via mail om att den finns i butikens lager. 

För leverans utanför Sverige ligger fraktkostnaden på 200 SEK (300 SEK för England och Frankrike). Leverans sker normalt inom ca en vecka med DHL till närmsta Parcel collect. Vid större paket skickas det hem till dig med en avisering från fraktbolaget om ungefärlig leveranstid. Observera att inbärning ej ingår. Om du vid ordrar med leverans utanför Sverige inte hämtar ut i tid, har angett felaktigt mobilnummer eller adress kommer paketet att gå i retur till oss och då fakturerar vi dig 500:- för att täcka frakt- och administrationsavgifter.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av vara. 

BESTÄLLNINGSVAROR
Vår målsättning är att beställningsvaror ska sändas inom 3 veckor. Om de är slut i lager hos leverantör kan det dröja längre tid men då återkopplar vi så snart vi fått leveransbesked.
Vid beställningsvara betalar du som vanligt i kassan men får ett separat mail med bekräftelse på din order samt beräknad leveranstid. 

BYTE OCH ÖPPET KÖP
Du har alltid öppet köp i 14 dagar från det att du mottagit varan. Öppet köp gäller endast om produkten returneras i originalförpackning med tillhörande skyddsemballage samt i väsentligt oförändrat skick. Självklart får förpackningen brytas och produkten varsamt testas. 

Vid returer är det du som kund som ansvarar för att varan kommer fram oskadd till oss samt bekostar fraktavgift. Varan måste vara helt oanvänd och paketeras i sin originalförpackning när den returneras till oss.

Returadress är:

LM logistik
Att: Market 29
Strandvägen 2
52011 Vegby

Vill du byta din vara gör du det genom att returnera den enligt ovan och beställa en ny i webshopen.
Öppet köp gäller ej vid beställningsvaror eller rea. Vi krediterar dig via Klarna eller DIBS så snart vi mottagit din vara. Här kan du läsa mer om vad som gäller enligt distans- och hemförsäljningslagen.

REKLAMATION
Om någon vara är felaktig, trasig eller felexpedierad vid leverans vänligen kontakta vår kundtjänst via mail webshop@market29.se så snart som möjligt men senast inom tre dagar från att du mottagit din vara. Bifoga en bild på din felaktiga vara samt en beskrivning av felet. Observera att du inte kan slänga varken trasig vara eller emballage innan vi har behandlat reklamationen klart. 

Övriga reklamationer hanteras enligt konsumentköplagen. 

BETALNING
Vi använder oss av Klarna Checkout för köp inom Sverige. Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av oss. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till oss på Market 29.
Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
Här kan du läsa mer om Klarna Checkout och de olika betalningsalternativen Byte och öppet köp gäller som ovan oavsett vilket betalningsalternativ du väljer.

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du alltid tryggt och enkelt.

  • Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter

  • Betalar alltid efter att du fått hem dina varor

  • Betalningstid är 14 dagar

  • Du kan ladda ner dina fakturor på klarna.se

  • Klarna erbjuder också delbetalning.

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50 kr samt dröjsmålsränta om 26 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

- Delbetalning
Klarna konto gör det möjligt för dig att samla alla dina köp samt själv bestämma hur mycket du betalar varje månad samtidigt som du alltid kan välja att betala hela beloppet på en gång.

-Kortbetalning
Du kan också välja att betala med kort, i dagsläget kan du välja mellan VISA, Mastercard och American Express.

-Direktbetalning via bank
Om du väljer att betala via direktbetalning skickas du vid betalning vidare till din banks inloggningssida. Summa och betalningsmottagare är redan ifyllda och du väljer vilket konto pengarna ska dras från och godkänner betalningen.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

För köp till annat land än Sverige använder vi oss av DIBS och erbjuder kortbetalning med Visa eller Mastercard.

INTEGRITET
Market 29 AB arbetar i enlighet med bestämmelserna i Dataskyddsförordningen (2016/679) där syftet är att stärka den personliga integriteten på internet. De personuppgifter som du uppger vid beställning registreras i våra system för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Dina personuppgifter lagras av Market 29 AB och delas enbart med tredje part om det är nödvändigt för att vi ska kunna fullfölja vårt åtagande gentemot dig, t ex distributörer för leverans eller system för betalning. Vi dokumenterar eventuell kommunikation via mail för att kunna ge dig den service du kan förvänta dig av oss. Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du vår integritetspolicy här

FORCE MAJEUR
Vid händelser som har sin grund i så kallade befriande omständigheter som t ex ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, brand eller översvämning åberopar vi force majeure. 

Produkter
Övrigt